Terug naar het overzicht

Betere voetpaden

Stuivenbergplein: Welkom op ons woonerf

Korte omschrijving

Stuivenbergplein is een woonerf. De mama's van 't Stuivenbergplein willen het wegdek beschilderen om deze zone veiliger en aangenamer te maken voor spelende kinderen, buren en passanten.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

13000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Naam van de feitelijke vereniging of vzw

De mama’s van’t Stuivenbergplein

Wie krijgt het budget?

district en bewoner/organisatie krijgen elk een deel van het budget en voeren elk een deel uit.

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Geef wat meer uitleg over de specifieke locatie

Het gaat over “de straat” Stuivenbergplein dat eigenlijk een woonerf is. Maar bijna niemand weet dat. Waardoor het vaak wordt gebruikt als racebaan. Er spelen veel kinderen vanwege de aangrenzende speelplein en de kleuter en lagere school die zich ook op het woonerf bevinden.

Wat ga je doen?

Met wegmarkeringen beter en leuker afbakenen waar de voetgangers plaats hebben in onze straat. Wie weet zelfs in een thema van Willy Vandersteen!

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De beschildering van ons woonerf nodigt automobilisten en fietsers/steps uit om langzamer te rijden en laat hen afremmen. Eneuh, De Seefhoek mag al eens in de bloemetjes worden gezet he.

Welke valkuilen zie je?

Correcte inschatting kostprijs beschilderingen die door het district geplaatst zullen worden.

District Antwerpen heeft dit idee gescreend op haalbaarheid, en zal er alles aan zal doen om het project te realiseren als het verkozen wordt. Het eindresultaat hangt echter af van een aantal zaken die nog moeten gebeuren na de stemming: technisch onderzoek (bv. ondergrondse leidingen, draaicirkels, garages en brandweer, terrasvergunningen etc), financiële haalbaarheid (bv. onvoorziene stijging prijzen) en praktische uitvoerbaarheid (beschikbaarheid aannemers en materialen, afstemming met andere werven). Daarom kan het eindresultaat afwijken van dit ingediende project, maar de indiener wordt op de hoogte gehouden. 

Geef wat meer uitleg over het budget voor duurzaam materiaal

13000

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0497272720